woensdag 14 november 2012

Big Bang Bonita

Sunset- Parque del Amor, bekend om het beeld van een kussend stel
 Miraflores Lima
Vandaag heb ik voor de eerste keer gelogen over mijn burgelijke staat toen ik nietsvermoedend in het park zat te luieren en er een raar Peruaantje op me af kwam die mijn voeten wilde ruiken, kussen en lezen. Het was een voetlezer, zoals 'n handlezer maar dan anders. Hij zocht een vriendinnetje en zag mij wil zitten, want buiten mijn prachtige voeten en tanden (....), heb ik ook een mooi hoofd. Daarvoor verkondigde een oud mannetje me de liefde, maar ik vermoed dat dat zijn enige kennis van de Engelse taal was.
Dan hebben we nog de hosteleigenaar, Ricardo, die de volgende keer liever heeft dat ik een bed boek in zijn huis. En natuurlijk de Argentijnse surfdude met de bijnaam Nacho (hij heet Juan Ignacio) wiens hart ik gisteren eigenhandig heb gebroken toen ik een diner met de hosteleigenaar verkoos boven zijn hot-dog. Best sneu, omdat die uitnodiging van Nacho om mee te eten nogal wat moeite kostte. Zijn Engels is er vele malen beroerder  aan toe dan mijn Spaans.Verder dan 'Kiss me' en Pretty woman zingen, komt ie niet.

In het hostel verblijven zo'n 15 meiden uit allerlei Zuid-Amerikaanse landen die al dagen op een rij geen oog dicht hebben gedaan. Je kent 't wel, voor de ticketbox slapen om verzekerd te zijn van kaartjes. In dit geval van 'Big Bang' uit Korea. Ik heb er nog nooit van gehoord, deze fangirls betalen 300,- fucking US Dollar per kaartje!!! En dan nog een vliegticket, overnachtingen, de nodige merchandise en ze zijn 900,- lichter na het concert. Van Koreanen! Morgenavond staan er 14.000 meisjes te kwijlen voor het podium van deze 5 supersterren. God damn....  Zuid Amerikanen zijn misschien nog gestoorder dan Indiers. En die sporen al allerminst. 

Niet dat ik per se India wil vergelijken met Peru, want dat kan niet. Maar je vraagt je op zo'n nieuwe plek wel af waarom je er van zou kunnen houden. Hoe heerlijk is 't dat hier in Zuid-Amerika seksualiteit vrijelijk stroomt! Mannen en vrouwen gaan in het openbaar met elkaar om zonder taboes en stiekem gedoe. Vrouwen laten zichzelf zien. Ze zeggen je gewoon wat ze van je vinden. Dat kan soms irritant en vreemd en oncomfortabel, maar 't is altijd beter dan 100 starende Indiërs. 

Natuurlijk was ik niet alleen in het park en natuurlijk was het tenenkusincident opgevallen bij anderen. Binnen een tien minuten stond er een man voor mijn neus die een tijdje had zitten werken op zijn laptop zo'n 5 meter bij me vandaan. "You're from Hollanda? Can I buy you a coffee? Ik dacht fuck it en zei 'Si!'. Hij woonde al een jaar of 20 in Californië, maar was in Peru geboren en nu op vakantie. Hij nam me mee naar Starbuck. Ik heb dik 2 uur met m zitten kletsen over werk en 't leven. We bleken veel gemeen, behalve dat hij mijn vader had kunnen zijn. Hij had een dochter van ehm, mijn leeftijd.


Ik zit op de bus te wachten die me van Lima weg gaat brengen naar een nieuwe plek met nieuwe mensen en nieuwe avonturen. Ik heb de groupies en Argentijnse surfdudes in het hostel gedag gezegd. Don Juan de Nacho keek een beetje beteuterd. Don Juan Ricardo heeft mijn backpack gedragen, me aan een taxi geholpen en me op mijn hart gedrukt dat ik moest bellen als er iets zou zijn. 

Hasta Luego Lima!

5 opmerkingen:

 1. Zus, ik bedacht me dat ik nog een doc. heb met Peru-tips, van FairMail Peter gekregen. Best handig, als ik je belevenissen zo lees! Begrijp je ze beter, ik stuur het je ff door.
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach wat schattig die don juans aldaar. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha wat lachen die Peruanen!! De wereld rond in 80 dates zullen we maar zeggen (dat programma ken je niet, maar je kan je er een voorstelling van maken). In ieder geval ben je geliefd, das toch fijn! Veel plezier op de nieuwe plek... xxx

   Verwijderen
 3. Kunt u eenmaal op mijn blog kijken a.u.b. ? Ik heb je een award gegeven.

  Groeten uit Duitsland
  Dieter

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja pas maar op met die donjuannetjes;) blond is heel gevaarlijk in zuid-amerika....

  leuk weer om te lezen. gekker dan indiers...onmogelijk!!:) pas op he, geen india-verraad he;)

  dikke kus!

  BeantwoordenVerwijderen