zaterdag 21 april 2012

Tree of life - muurschildering!

Ik denk dat hij eventueel misschien bijna klaar zou kunnen zijn. :-)
Je weet nooit wat ik er nog bij verzin ;-)

Ongeveer 1,5 meter hoog en op zijn breedst ook, onder bij de wortels. Geschilderd in de chakra kleuren (rood- oranje - geel- groen- blauw - indigo - violet) en goud.   

Bovenin zit een Unalom, het symbool dat laat zien dat de eeuwige spiraal van leven en lijden doorbroken kan worden. Het hart van de boom is de kruin, of de zonnevlecht. Een plek die bij mij geregeld ontregeld is. 

Het grappige is dat ik in eerste instantie minder wortels had. Dat zegt dan ook weer wat over mij; aangezien ik wel wat meer mag aarden en minder in mijn hoofd zou moeten leven. Vandaar dat ik 'm opvallend geel geschilderd heb. De groene achtergrond en die tekst "Metta" heb ik een jaar geleden geschilderd. Metta betekent zoiets als onzelfzuchtige liefde in het Pali, oude Boeddhistische schrift. Zo word ik elke ochtend wakker met de levensboom en een herinnering aan mezelf om iedereen en alles lief te hebben.

Ik denk dat er nog wel wat bij komt hoor. Tekst en misschien iets van flower of life. Voor nu laat ik hem even zo.

4 opmerkingen:

 1. Mooi hoor! Zo te zien ben jij ook druk in je hoofd... ga dan maar veel tijd buiten doorbrengen, dat helpt om alles op een rijtje te krijgen en je komt vol energie terug thuis!
  lieve groet,
  Nena

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, nogal. maar er wordt hard aan gewerkt ;-)
  Ik ben gisteren inderdaad nog even naar buiten geweest. Het liefst ga ik naar een natuurgebiedje 10 km van mijn huis, maar daar kan ik alleen met de auto komen die ik niet heb, dus alleen als ik m van mijn moeder leen. heerlijk vind ik het daar. En anders moet ik ergens anders heen. :-)Daar moet ik me een beetje overheen zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw! Dat is vast fijn wakker worden. Ik weet uit ervaring dat zo'n schildering waar je zelf veel symboliek en betekenis in hebt verwerkt een belangrijke steun kan zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-)
   Dank je. Soms denk ik, het is wel kinderlijk, maar van de andere kant, het is wel recht uit mijn kinderlijke hart ;-)
   Ik hartje symboliek

   Verwijderen