maandag 30 januari 2012

Bedankt voor dit moment...op naar een nieuw experiment!

Ik heb afgelopen maand elke ochtend na het wakker worden en elke avond voor het slapen gaan 5 minuten geinvesteerd in het schrijven over alles waar ik dankbaar voor ben, bij wijze van het eerste experiment van de reeks van 12 in het jaar 2012. Meer hierover...

Resultaat: Het is een blijvertje hoor, die dankbaarheid. Ik sta elke dag op met een glimlach. En zo niet, dan verschijnt ie onder het schrijven wel. Het werkt meditatief: Je staat stil bij de dag. Een moment van bezinning. Het werkt positief op je mindset: Op het moment dat er een negatieve gedachte op komt over iets dat je die dag is overkomen, draai je het zo dat je er op papier dankbaar voor kunt zijn. Dan is het altijd iets positiefs. 
Het kaartje hiernaast heb ik 1,5 week geleden opgehangen bij onze buurtsuper en tot mijn verbazing hing het kaartje er deze week nog! Ik kreeg er positieve reacties op en daag jou uit om de volgende keer dat je boodschappen gaat doen ook een dergelijk, al dan niet anoniem, kaartje op te hangen. Er is altijd wel iemand die het leest en er is altijd wel iemand die je een fijn moment kunt bezorgen op deze manier.

Dat brengt me bij het experiment van februari, aangezien het overmorgen 1 februari is! 

30 dagen- Spullen verjagen

Ik ga een stap zetten in het minimalisme door 30 dagen lang elke dag afscheid te nemen van minstens één ding in mijn huis: het weg te geven, het op marktplaats te zetten, iets weg te gooien. Het moet gaan om bruikbare dingen!

" True security lies not on the things one has

but on the things one can do without"

- Dr. Norman Vincent Peale -
Op deze manier hoop ik zoetjes aan minder gehecht te raken aan spullen, zodat ik als ik echt geen spullen meer over wil houden, er geen moeite mee heb. Daarnaast maak ik een potje voor het geld dat de verkoop oplevert; ik heb nog geen specifiek doel, maar ik denk aan reizen, mijn verjaardagsfeestje ervan te betalen, een kleinere laptop (eentje die wel mee op reis kan) etcetera...
Ik kreeg van links en rechts al positieve berichten van mensen die al begonnen zijn met een dergelijke actie; niet perse 30 dingen of 30 dagen, maar wel verkoop van overbodige spullen in huis. Het lucht op! Ik kan niet wachten. 
Mijn TV gaat er als eerste uit, aangezien ik mijn abonnement heb opgezegd en UPC me nu echt heeft afgesloten. Mijn TV kastje is dan ook overbodig, dus die is daarna aan de beurt. 

Op naar de vrijheid, ga je mee?

9 opmerkingen:

 1. Wat een mooi idee, dat van dat kaartje. Misschien moet ik dat eens van je jatten. En wat betreft het spullen overbodig verklaren en wegdoen... daar ben ik ook constant mee bezig. Dat geeft letterlijk en figuurlijk heel veel ruimte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ja jat 'm maar hoor! past goed op jouw blog!

   Verwijderen
  2. ik heb hem vandaag genoemd op mijn blog ;). Is het trouwens met opzet dat je je blog 'experMimenten' noemt, of is dat een typefout?

   Verwijderen
  3. whaha nee das een foutje.. gewoon ram overheen gelezen aldie tijd en je bent de eerste die er iets van zegt! Dank dank..

   Nu ga ik je blog ff lezen!

   Verwijderen
  4. Vergeet vooral de reacties niet te lezen ;)

   Verwijderen
 2. Interessante blog heb je! Heel veel succes met het wegdoen van dingen. Je gaat nadat je veel spullen hebt weggedaan met andere ogen kijken naar wat je nog hebt. Kan je weer overnieuw beginnen ;)

  Zonder tv is super. Die heb ik nog geen seconde gemist. Letterlijk.

  Wij kunnen straks (ik, mijn man met hobby's en twee kleine kinderen) in een bestelbus verhuizen. Als we ons huis verkocht krijgen ;) Dat is zo'n geweldig gevoel. Dat maakt al dat ik bijna zeker weet dat onze droom werkelijkheid kan worden.

  Op mijn blog vind je rechts wat links naar engelse blogs (die je misschien ook al lang kent). Ik heb daar heel veel inspiratie en motivatie uitgehaald. Nooit spijt van enige opruimactie gehad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Valhalla, leuk dat je me volgt!

  Ik heb al drie jaar geen tv abo meer, dus dat zit wel snor ;-). Het is de bedoeling dat ik eind van het jaar alleen nog maar mijn backpack over heb met spullen en hooguit een doosje met bijvoorbeeld souverniers, die komen tenslotte nooit meer terug.

  Thanks voor je leeslijst, ik zal eens gaan snuffelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Had in de periode dat ik thuis zat ook een onbedwingbare behoefte om me te ontdoen van ballast en bagage! Uren, dagen van opruimen, uitzoeken, weggooien, spullen verkopen en ritjes naar de plaatselijke kringloop en milieustraat volgden. Naast (op)lucht(ing) leverde het een paar honderd euro, waar ik een fijn doel voor had; een hond kopen! :-)
  En nu wil ik eigenlijk wel weer beginnen met ruimen..

  BeantwoordenVerwijderen