maandag 22 oktober 2012

Het aftellen is begonnen...

Toen ik 2 jaar geleden naar India ging, schreef ik mijn allereerste blog. Nu, 87 blogposts later, ben ik weer aan het aftellen voor een grote reis. En dat voor iemand die eigenlijk helemaal niet wilde bloggen! Ik ben gaan zien en ervaren dat bloggen / schrijven een manier is om structuur te geven aan mijn gedachtes en gevoelens. Tijdens het aftellen ben ik eens terug gaan kijken hoe onderstaande items al langer invloed hebben op mijn leven. Uiteindelijk ben ik enorm bij blij en dankbaar voor de blog, het lijkt wel een dagboek.

Nog.....
...10 advertenties wegwerken op Marktplaats. Een aantal kledingstukken, een scooter en een stel vazen. En wat niet verkocht wordt, op scootertje na, ga ik uiteindelijk maar weggeven.

...9 plantenbakken leeggooien. Ik heb er heerlijk groentjes en plantjes in kunnen kweken op mijn galerij. Een van de fijnste momenten van het jaar is het op zien komen van kiemen en het oogsten van je eigen groentjes: 20 sperziebonen, 1 courgette, een handje bosuien, en in de andere hand een bosje worteltjes. Dat was mijn oogst dit jaar. Waar laat je potgrond? Dat mag je toch zeker wel gewoon in de gemeentelijke plantsoenen dumpen?

...8 keer naar Monk om te klimmen, hopelijk ben ik niet te optimistisch... Ik wil echt nog het maximale halen uit mijn tijd hier en mijn abonnement. Ik wil lekker fit zijn als ik op reis ga, zodat ik die backpack met gemak mee kan slepen. Mijn (nieuwe, YES) klimschoentjes gaan zeker mee naar India, maar over de reis naar Peru ben ik nog niet helemaal uit. Ik ben heel blij dat ik vorig jaar een abonnement heb afgesloten bij Monk, dat ik dat als prioriteit op mijn uitgave lijst heb gezet.

...7 keer hardlopen. Ook hier is mijn enthousiasme niet te remmen!! Nu mijn fiets gejat is, wil ik de beweging wel op gang houden. Vandaar dat ik maar weer ben gaan hardlopen.

...6 dozen naar mijn ouders brengen. Dit zijn uiteindelijk de spullen die ik houd + dé stoel, mijn gitaar en mijn wereldbollamp. Die laatste zou ik technisch en theoretisch gezien best in een doosje kunnen stoppen, maar als ik bij mijn ouders logeer wil ik 'm naast mijn bed. Ik ben dol op die lamp! In de dozen hoofdzakelijk boeken die ik graag wil bewaren omdat ik ze nog niet gelezen heb of nog wil lezen. En fotoboeken. En dingen waarvan in nu eenmaal geen afstand wil en kan doen.

...5 dagen ingeschreven staan in Nederland. Daarna moet ik kiezen: schrijf ik me in bij mijn zus of ga ik me uitschrijven en laat ik mijn zorgverzekering stoppen? Ik kan er in principe tot aan de dag van vertrek over na denken, maar aanstaande vrijdag is mijn laatste huurdag en dan moet ik me uitschrijven. Ik vertrouw er op dat mijn beslissing, op basis van mijn gevoel,  altijd de juiste is.

...4 keer werken in het leukste Restaurant van Waalre, de Gouverneur. Nu ik mijn overuren kan wegwerken, hoef ik niet meer zo veel te werken, waardoor ik tijd heb om de overige punten uit- en af te werken.

...3 nachtjes slapen in het huisje dat 4 jaar lang voor mij gezorgd heeft. Vanaf donderdag ga ik bij mijn ouders slapen. Nog even onder moeders vleugels voordat ik weer uitvlieg met Iberia naar Peru! Wat zal ze het fijn vinden om nog even voor mij te zorgen.

...2 en een halve week genieten van Nederlandse vriendschappen, de herfst en de klok die komend weekend een uur terug gaat. Lekker vroeg donker en lekker koud wordt het. Tijd om filmpjes te kijken op de bank met een grote pot thee, koekjes, een dekentje en een stel vrienden.... Of tijd om de wereld te verkennen voordat het echt koud en winter wordt!

...1 maal uit eten met het gezinnetje. Papa en mama nemen mij, mijn zussen en skonbroer mee uit eten! Bedankt pap en mam, ik kijk er naar uit!

2 opmerkingen:

  1. Leuk geschreven. Spannend hoor. Ik zal je missen. Dikke kus X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Boehoe..aftellen is leuk maar ook een beetje sip. Alles nog een paar of minder keer.... Doet me weer realiseren dat we elkaar lang moeten missen!!! Tot dusver niet echt doorgedrongen. Tot die tijd nog maar es quality-timen he!
    xx

    BeantwoordenVerwijderen