maandag 3 februari 2014

Eerste ...

... week werken

En meteen bijna 39 uur! Je hoort me niet klagen hoor, ik mot cashen. Maareh, ik moest wel weer een beetje wennen, na een maand of 15 niet gewerkt te hebben. Nieuwe mensen, nieuwe info, nieuw ritme. Het is een heerlijke stressvrije baan en ik heb het erg naar mijn zin gehad de eerste week. 

Waar ik vooral stress van kreeg was van donderdagavond om 21.15u de bus pakken richting mijn ouders, met de wetenschap dat ik niet voor 23.00u in bed zou liggen, om vervolgens de volgende ochtend weer om 8.00u te moeten beginnen, waarvoor ik om 6.10u uit bed moest. En bij de gedachte aan stress, kreeg ik ook stress. 

Stress is een blinde vlek van me, ik ben er als de dood voor. Ik kwam erachter dat het een blinde vlek was toen ik dit TED-filmpje bekeek: 

Onderzoek wijst uit dat stress zelf niet slecht is voor je gezondheid, maar de angst dat stress slecht is voor je gezondheid. Het vernauwt je bloedvaten, terwijl we genoeg hormonen in ons lijf hebben die de lichamelijke gevolgen van stress goed op kunnen vangen. Het draait dus wederom om de mindset! 

Als de lichamelijke gevolgen/ symptomen van stress gezien worden als een goeddoener (je lichaam bereidt je voor om de komende uitdaging aan te kunnen) en niet als een boosdoener (je hebt stress en dat is slecht!) ontspant je lichaam, je bloedvaten en verdwijnen alle dodelijke gevolgen van stress als sneeuw voor de zon! 
Vanaf nu dus stress dus gewoon toelaten, maar met een andere mindset!


... opdracht afgerond

Voor een vriendin loste ik een lijstje klusjes op afgelopen weken. Ze vroeg me onder andere om uit te zoeken of zij niet een betere internet en Tv verbinding kon krijgen, of ik muziek van The Boss wilde branden op een cdke en of ik uit kon zoeken of de door haar kat kapot gemaakte laptop opgegeven kon worden aan een door haar af te sluiten inboedelverzekering. 

Bedankt voor alle leuke reacties op mijn blog "Manusje" en voor het vele delen. De views op de blog bereikten ongekende hoogtes die dagen! 

Ik hoop dat ik mijn eerste tevreden klantje heb en dat er nog veel mogen volgen!


... babykleed in de maak!

Onder het mom van upcycling, creatief bezig zijn en mama worden heb ik een gat in de markt bedacht op het gebied van speelkleden! Ik ben afgelopen weekend begonnen met mijn eerste prototype hiervan. Van gebruikte materialen, fijn om de kosten laag te houden en fijn voor het milieu, maak ik een baby- en oudervriendelijk speelkleed. Ben je benieuwd, zoek je een cadeautje of is het voor jezelf? Hou me in de gate! 

7 opmerkingen:

 1. Nice job sis! Positiviteit alom! Ik barst zelf ook van de energie, helemaal met dit prachtige weer. Maak er weer een fijne werkweek van en tot snel xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tnx sis! fijn weertje he?! dat het maar niet kouder wordt dan ditte :P

   Verwijderen
 2. Een vriendinnetje van mij kreeg toen ze zwanger was van haar moeder een speelkleed gemaakt van haar oude babykleertjes, knuffel lapjes etc. Misschien is dat een leuk idee om aan te bieden?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk idee inderdaad!! dank, ik sla het op in mijn ideeenbus!

   Verwijderen
 3. Wow, die mindset is mindblowing he? Ik weet precies wat je bedoelt. Ik ken ook dat onderzoek waarnaar je verdwijnt. Ik ben echt een stresskip. Daarom zit ik nu 'ziek' thuis met mijn 21 weken dikke buik. Voor mij ook een blinde vlek of leermoment zo je wilt. Mooi geschreven!
  Verder wat een positief blogje, geeft mij ook weer een grammetje energie. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarnaar je verdwijnt? Verwijst dus.
   Mijn concentratie heeft te lijden onder de zwangerschap ;)

   Verwijderen
  2. verdwijnen....hmmm....Ja inderdaad, vast door je zwangerschap :-). 21 weken al!! :-D gaaf zeg! Ik hou van positiviteit, daarom heb ik "de eerste bekeuring van dit jaar" maar niet genoemd ;'-) oeps

   Verwijderen