maandag 27 januari 2014

Manusje :-)

Ja, dit kan ik ook. Alleen wordt mijn buik steeds dikker ;)
Manusje-van-alles

We weten allemaal wel wat wie Manusje van alles is, toch? Nu ben ik onlangs begonnen om me te profileren als zodanig. Wat houdt dit in?

In opdracht van zoek ik verschillende dingen voor je uit. Ik zoek uit welke aanbieder van elektra of glasvezel het goedkoopst is, welke inboedelverzekering de beste voorwaarden heeft, waar je het goedkoopst je vliegticket of vakantie kunt boeken, help je met budgetteren als er een krappe periode aan komt, help je om je leven te verduurzamen en te minimaliseren als je het idee hebt dat het beter kan.
Staan deze dingen al weken op je lijstje, maar Heb Je Er Geen Tijd Voor?
Ik neem de klusjes graag van je over, tegen een mooi tarief, zodat je niet tijdens je werktijd hoeft te bellen, je humeur niet hoeft te verpesten aan callcenters, je niet hoeft te verdiepen in het verschil tussen groene en grijze energie.

 • Particuliere administratie uitzoeken
 • Verzekeringen, GWL, telefonie, TV, Internet 
 • Inkoop voor feestjes en partijen
 • Koken; laag budget, biologisch
 • Vakanties en vliegtickets
 • Budgetteren van huishouden, vakanties en feesten
 • Huisdieren verzorgen
 • Minimaliseren
 • Verduurzamen

Heb jij ook nog een heel lijstje aan dingen die je moet regelen en kom je er maar niet aan toe terwijl de lijst groeit?


Ik help je graag. Bijna alles kunnen we via email en telefoon regelen. Het enige dat ik van jou wil is een lijstje, daarna geef ik door wat ik aan aanvullende informatie van je nodig heb en hoelang ik erover doe om het een en ander uit te zoeken en/ of in gang te zetten en wat het gaat kosten. Mail me: ihm.swinkels apenstaartje gmail punt com.

Ik zoek ook nog een leuke naam. Als jij een leuke naam voor me verzonnen hebt, wil ik hem graag ruilen tegen een klus!Hernieuwd vertrouwen in alleenstaande mama's 

Natuurlijk is het de bedoeling dat ik mijn keiharde knaken verdien met het opknappen van die klote klussen. Omdat ik ook graag iets terug wil doen voor de maatschappij, wil ik me graag inzetten voor alleenstaande moeders. Ik ben zelf alleenstaande moeder in spe, en ik erger me dood aan de kommer en kwel op het wereld wijde web. Het lijkt alsof de maatschappij standaard minder vertrouwen heeft in deze @liEn$. Wat even aan ons voorbij gaat is dat al dit wantrouwen als een soort van negatieve toverspreuk blijft hangen in de collectieve en individuele geest. We kunnen er beter in geloven, dat zij ('wij' over een maandje of 5) het wél kunnen, want in 2013 telde Nederland ruim 500.000 eenoudergezinnen! Overigens ben ik niet voor een zogenaamd alleenstaande moeder-feminisme: soort van doorgedraaid en overactief ego ter aansporing van het alleenstaand ouderschap (...I'm a single parent. What's your super power?...)
Ik vind dat deze doelgroep wel wat extra vertrouwen en hulp kan gebruiken. Als we met z'n allen maar roepen dat het oh, zo zwaar is, dan wordt het dat vanzelf. Overigens is het altijd zwaar in de ogen van een stel, of van een eenoudergezin dat eerder een twee-oudergezin was. En minder zwaar in de ogen van een alleenstaande ouder.

Om bij te dragen aan een positieve spirit van de maatschappij ga ik een nieuwe blog opzetten. Vooral weer over mezelf, in dezelfde geest als deze blog. Heel handig voor degene die niet zo'n interesse hebben in mijn mama-perikelen; daar zal ik hier weinig over bloggen. Het zal gaan over mijn leven op weg naar het alleenstaand moederschap, waar ik tegenaan loop en hoe de negativiteit om te turnen in positiviteit. De nieuwe blog is onderweg, nog niet af: 

Van Nomade naar Mama


Hiervoor zoek ik nog affiliate producten of producten die ik kan testen tegen een review!
Heb je ideeën hierover, schrijf me via smoelenboek of email me: ihm.swinkels apenstaartje gmail punt com.

Om in daden iets terug te doen voor deze doelgroep, wil ik me ook graag kosteloos (niet gratis, maar tegen sociale waarde) gaan inzetten voor alleenstaande mama's. Ik help ze graag met budgetteren, verduurzamen en minimaliseren. Dit is iets dat ik komende maanden vorm wil gaan geven. Als je hierover ideeën hebt, dan hoor ik ze graag! 8 opmerkingen:

 1. Zwanger? Gefeliciteerd! Aah, een babietje <3

  Had ik helemaal gemist. Even teruglezen dan. Wat een goed plan heb je. Er zullen genoeg mensen zijn die zulke hulp willen! Ik wil het wel even op mijn blog zetten als je wil?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey! Ja, even 2 blogjes terug lezen haha, dan heb je het meest complete verhaal.
  Ja, heel erg graag!! Dank dank!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mijn moeder vond allenstaand ouder zijn toch makkelijker dan getrouwd te zijn met mijn vader.Ze wilde niet voor niks scheiden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, dat kan natuurlijk. Meestal gaan mensen niet voor niets scheiden. Maar niet voor iedereen is er de keuze..

   Verwijderen
 4. Hoi! Ik heb het ook een hele tijd alleen gedaan met mijn zoontje en ik vond dat op zich goed meevallen. De grootste last had ik met mezelf, met het verwerken van de situatie zeg maar. Maar ik ging toen voltijds werken en zorgde alleen - met de hulp van een onthaalmama die flexibele uren had - voor mijn zoontje en eigenlijk heb je daardoor wel een enorm goede band met je kind!
  Nu heb ik een tweeling erbij en doen we het met 2 ouders, maar ik kan niet zeggen dat dit dan lichter is dan alleen met één kindje ;)
  Iig begin je er ook aan met één kindje en dat is best te doen! Het is zelfs heerlijk en ik kan je enkel aanraden er enorm van te genieten. Het lastigste vanaf dan is eigenlijk wanneer je een nieuwe relatie probeert op te bouwen met een kindje dat enkel van jou is. Maar ook dat komt goed met de juiste persoon, en is helemaal geen must want alleen met een kind ben je echt ook gelukkig! Bovendien...Komt tijd, komt raad
  Geniet van je zwangerschap!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben heel erg blij dat er ook eerste hands positieve verhalen zijn. En inderdaad; die zijn vaak helemaal niet zo negatief. Gelukkig maar. Dat geeft de burger moed ;-) Dank je voor je reactie!

   Verwijderen
 5. Wat een superideeen! Je hebt er zin in. :) Gaaf.
  M'n peutertje heeft een vriendinnetje op de peuterspeelzaal wiens moeder alleenstaand is. Ook nog ontslagen eind vorig jaar. Best pittig, al krijgt ze wel hulp van haar moeder. Superaardig en positief mens. Ik zou haar juist meer willen helpen, alleen weet ik niet hoe. Wellicht kan je blog een inspiratiebron worden. :) Enneh, ik lees graag over mama perikelen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. YES!! Ik ga er voor!
  Ik zal eens snel gaan schrijven dan ;-). Hoop voor eind februari mijn blog online te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen