maandag 21 januari 2013

Angels part II

Dat je dan toch op je een na laatste dag (hoewel ik dat toen nog niet wist) een engeltje mag treffen dat alles weer goed kan maken. En dat je je toch realiseert dat de negativiteit inderdaad tussen je oren zit. Nee, het massa toerisme in Thailand trekt me niet. Sterker nog, het schrikte me af en dat doet 't nog. Maar soms is een ontmoeting genoeg om het zaakje in je hoofd om te gooien.

Een dag na 't plaatsen van mijn blog had ik me neergelegd bij 't feit dat ik hier NU zit en niet ergens anders ben en dus maar beter kan genieten van de tijd hier. Tickets zoeken naar India liet ik even voor wat het was. Ik nam een kokosnoot als ontbijt, een pad thai als second breakfast. Tijdens mijn second breakfast -mijn favoriete maaltijd van de dag- schoof ik aan bij twee jonge mannen die druk in gesprek waren over een project. Een project aangaande permacultuur en eco woningbouw. Ze gaven me de gelegenheid om mijn ei kwijt te kunnen en wonderbaarlijk genoeg vond ik zo de eerste like-minded mensen. Ze kwamen regelmatig mensen tegen met hetzelfde gevoel. Ik kreeg wat info over verschillende projecten en verliet ze met een beter gevoel.

Er is een mini boulderwandje in Chiang Mai en ik besloot om wat te gaan klimmen. Na 1,5 uur rustig aan doen had ik pijn aan mijn schone vingertjes. Maar 't voelde weer lekker!

Tijdens mijn after-klim snack bij Funky Monkey, wat een lunchcafeetje is en niets met de klimwand te maken heeft, raakte ik aan de praat met marihuana verbouwer Terry uit de v.s. Nog een engeltje! Een zeer geschikte kerel die que leeftijd mijn pa had kunnen zijn! We praatten over reizen en Ayahuasca. Hij was op weg naar zijn dagelijkse voetmassage en wilde me graag trakteren.

Terry past precies in het profiel sekstoerist, maar ik vertrouwde hem volledig en ging met 'm mee. Ik onderging mijn eerste Thaise massage van 2 uur (hoofd, benen, rug en armen) op kosten van mijn nieuwe vriend. Precies wat ik nodig had! Dat was heerlijk zeg!

We struinde wat over de avondmarkt waar Terry me sprinkhaan liet proeven. Niet vies, maar geen traktatie! Het grappige was dat Terry op een gegeven moment zelf begon over hoe ongemakkelijk het voor hem was om als potentiële pinautomaat gezien te worden door jonge Thaise (geld)-trekkertjes. Ik gaf ook maar eerlijk toe dat ik me bij elke oude kerel afvraag wat hun reden van reizen in Thailand is, en ik besefte dat ik daarmee ook seksindustrie afkeur. Wat valt er van te zeggen? Weinig. Ik denk dat we met z'n alle het toerisme op alle fronten maken en breken. Vraag en aanbod, waarbij niet altijd duidelijk is welke van de twee eerst aan de beurt is.

Vanmorgen was het even spannend: uitchecken moest om 11 uur. Een bus boeken voor dezelfde avond terug naar Bangkok, daar kon ik ook niet te lang mee wachten. En ik zat te wachten op een mailtje van een Nederlander die zichzelf gevestigd heeft in Chiang Mai en hier allerlei helende massages en yoga geeft, onderwijst. Geen massa, maar een juweeltje in de chaos.

Hij mailde op het moment dat ik besloot om vanavond Te vertrekken naar Bangkok met de mededeling dat hij vanmiddag nog plek zou hebben voor een intense buik massage. Ik besloot om nog niet uit te checken, die 100 baht = €2,50 kan ik wel missen.

Zodoende dat ik zojuist terug kom van mijn tweede massage. Engel Remco gaf me tips en hielp de buikspanning loskomen met zijn -indeed- intense massage.

Ik had Terry gemaild om nog een maaltijd te delen, maar helaas heeft hij niet gereageerd. Zo gaat dat met reizen. Heel dankbaar voor deze laatste 2 dagen die een hoop goed hebben gemaakt. Wie weet kom ik met deze nieuwe info toch nog eens terug hier. Het voelt nu alsof ik te voorbarig ben geweest met mijn geplande vertrek, maar ik ben ook wel heel blij dat ik morgen rond deze tijd - 16.30u- in Mumbai land. ----------------------------------------------
Angels on the sideline again.
Benched along with patience and reason.
Angels on the sideline again
Wondering when this tug of war will end.

Tool ~ Right in two 


1 opmerking:

  1. Fijn Ireen, dat je toch nog een positieve afsluiting hebt gehad... Ik had na het lezen van je vorige blog serieuze bedenkingen over onze reis naar Thailand deze zomer.. Misschien toch nog eens van gedachtenwisselen met je als je terug bent :)

    BeantwoordenVerwijderen