donderdag 7 juni 2012

leven...dood...leven...

De cycles van universele energie. Dood en wedergeboorte zijn onderdeel, net zo goed als leven. Meestal in getransformeerde vorm. Ik verlang naar een wedergeboorte! Ik ben me bewust van de tragiek deze woorden bevatten. De dood is niet zo letterlijk te nemen in dit geval. Elke dag sterft er een stukje van jezelf en worden er nieuwe cellen voor in de plaats geboren. Elke dag sterven er mensen en worden en nieuwe geboren (dat laatste nog steeds meer dat het eerste wat ook een disbalans is). Ergens in het universum ontploft een ster, wat super nova heet, daarbij komen elementen vrij waar vervolgens al het materiële dat wij kunnen waarnemen met onze zintuigen, is opgebouwd. Leven, dood, leven.
Hét symbool voor deze cycles is voor mij de feniks. Gaat op in lichte laden en wordt geboren uit zijn eigen assen, keer op keer. Leven, dood, leven.

Loslaten is ook een stukje laten overlijden en in het geloofsysteem (onderbewuste software programmaatjes over die zintuigelijke ervaringen helpen vertalen naar bruikbaar voedsel voor de brein) van de meeste mensen zit de bewering dat alles wat met dood te maken heeft, pijn doet. Loslaten doet daarom misschien ook wel pijn, beweert mijn onderbewuste. Morgen word ik 30 en aangezien ik vind dat ik lang genoeg rond heb gelopen met allerlei zooi -opgepropte emoties, onafgevoerde gifstoffen, vastzittend oud zeer, onrecyclebare etensresten- ga ik mijn wedergeboorte bespoedigen. 

Mijn vorige Mindlink therapie stond volledig in het teken van loslaten en circulatie, zoals in m'n vorige blog te lezen is. Nu, bijna 2 weken verder komt alle losse zooi naar de oppervlakte en ik kan letterlijk voelen in mijn lichaam dat er van alles ligt opgeslagen wat er niet hoort en wat ik met geen mogelijkheid los kan laten. Ik weet niet hoe dat moet. Het lijkt wel dat ze de optie "loslaten" niet hebben ingebouwd. Maar het is waarschijnlijker dat dat knopje al 30 jaar stof ligt te happen ergens in mijn systeem en ik het daarom niet kan vinden. 

1. Ik begin met een verjaardagscadeautje: een hoge darmspoeling. Het lijkt me heerlijk om me eindelijk eens leeg te voelen van binnen! Ik voel me namelijk altijd alsof ik mijn darmen uit zou willen wringen. Daarmee neem ik letterlijk en figuurlijk afscheid van een stukje oud-mij, zodat nieuw-mij volledig de ruimte heeft om zich te ontwikkelen. (In het Engels klinkt het veel vetter: Litterally getting ridd of old shit, haha.)

2. Ik ga naar Zwitserland, naar vrienden om te genieten van relaxed gezelschap en frisse berglucht. 

3. Vanaf morgen ga ik 95% veganistisch eten en 75% Raw. 
Waar blijven die respectievelijke 2% en die 25%? Nou, dat zit 'm in het feit respectievelijk geen zin heb in sociaal gezeik in verband met mijn zware "dieet" (lees levensstijl) en dat ik een enorme fan ben van soep, thee en chocolade.

4. Als ik terug kom uit Zwitserland heb ik nog een ruime week vakantie en die wil ik in het teken gaan laten staan van vernieuwing en opruiming. Er is zelfs een nieuwe schrijfwedstrijd uitgeschreven op Volzin.nl: maak alles nieuw, heet ie. Vorig jaar heb ik meegedaan en dat schrijfsel vind je hier. Het gaat niet om het winnen, maar schrijven is voor mij een belangrijk onderdeel van het proces van leren en verwerken. Het zorgt dat ik alle woorden, verbanden en processen netjes op een rijtje krijg in mijn hoofd.

"Strive ardently, oh man, and burn! Purity comes by burning away the dross. Gold must pass through crucible in order to be refined"

5. Burn the bitch down! Ja, echt leuk is het niet hoor en ik voel me momenteel vrij belabberd, maar ik ben me enorm bewust van wat er zich afspeelt in mijn lijf en leden en heb absoluut geen medelijden met mezelf - hoewel mijn ego daar anders over denkt. Ik weet dat doorzetten en volharding hier het enige medicijn is om van de oude rommel af te komen. Daarna is het zaak om die loslaat-knop te zoeken en zorgen dat ik niets van andere meer toelaat in mijn systeem...

6. ...daarvoor ga ik 16 juni naar een vrouwtje toe die me helpt met energetisch afsluiten en het vinden van mijn essentie. En ik heb gevraagd of ze ook kan helpen met het afstoffen van die loslaatknop. 


Het fijne van deze tijd is dat ik me ineens veel creatiever voel, wat ik een goed teken vind, omdat dit in mijn ogen blijk geeft van goed contact met onze bron: het universele licht van leven dat zorgt dat alles trilt, beweegt, leeft en evolueert. Ik ben overigens, om de goede balans te bewaren, ook een stuk agressiever.7 opmerkingen:

 1. wat een goede ambities ! succes en hopelijk brengt het je wat je er van verwacht

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verwachtiging hebben is voor mij iets wat getemperd dient te worden. Ambities zijn het wel, met volledige overgave. In de tussentijd ben ik van de straat. En mocht t geen enkele verandering te weeg brengen - wat onmogelijk is in dit universum- dan was ik in ieder geval van de straat :-)

   Verwijderen
 2. Afscheid betekent de geboorte van de herinnering.

  Salvador Dali (1904 - 1989)

  Goede reis! Lijkt mij ook wel eens lekker. Even een oude stoffige jas uittrekken..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa, prachtige quote van mn favo schrijver! En inderdaad heel erg waarheid voor mij.

   Dank je! :)

   Verwijderen
  2. schilder... hahaha waar t hard van vol zit..

   Verwijderen
 3. Nog gefeliciteerd met je verjaardag. Wat goed van je dat je zelf zo kunt aanvoelen wat je nodig hebt.

  BeantwoordenVerwijderen