maandag 30 april 2012

Sun, sun, merciful one

Goodmorning sunshine!

Ik ben vandaag, één dag eerder dan anders (gewoon, omdat het kan) begonnen met mijn nieuwe experiment:

Sungazing

Voor degene die niet alles lezen: ik ben in 2012 begonnen met maandelijkse experimenten, om bepaalde gewoontes aan te leren of om dingen af te leren. Klik bij labels op de experimenten die ik afgelopen 4 maanden heb gedaan en misschien raak je geïnspireerd om ook mee te doen.

Ik had er al eens eerder van gehoord, maar me nog nooit in verdiept. Ik wist ook niet dat je het moest opbouwen bijvoorbeeld. Je kunt namelijk niet zomaar midden op de dag beginnen met een uur in de zon staren. Dat is te gevaarlijk, omdat de UV straling dan te sterk is. Je moet ook niet zomaar stoppen met eten -want ja, door maximaal sungazing verdwijnt je eetlust en je haalt energie uit de zon. 

Een aantal van de vele voordelen van sungazing:
-je lichamelijke klachten verdwijnen en je lichaam en immuunsysteem worden sterker. Je natuurlijke vernieuwings- en genezingskrachten worden aangewakkerd.
-je mentale staat van je geest versterkt. Je dagelijkse portie lichttherapie.
-je bewustzijn verbetert. Je pijnappel klier in je hersens, je derde oog, wordt gestimuleerd door het zonlicht.
-je hebt minder eten nodig, je haalt energie direct van de bron. Onze vruchten en groentes halen hun energie ook voornamelijk uit de zon, gecombineerd met water en aarde.
-je energielevel in je lichaam blijft gebalanceerd. Door ook op blote voeten te lopen blijf je goed geaard.
-de veroudering van je lichaam gaat langzamer. Je cellulaire structuur blijft vitaal, omdat je lichaam luistert naar je geest; nooit andersom
-je ogen gaan er op vooruit.

Richtlijnen voor sungazing:
Start met 10 seconden per dag ófwel bij in het eerste uur van de opgaande zon ófwel de ondergaande zon. Bouw het op met 10 seconde per dag, niet meer. Bouw het op tot ongeveer 45 minuten per dag. Sta het liefst op blote voeten op de grond (maar als het niet kan -te koud, te nat of wat dan ook, dan is binnen blijven ook goed) zodat het zonlicht dat teveel is binnen gekomen, ook kan worden afgevoerd. 
Stop niet met je allerdaagse routine, eten, medicijnen of wat dan ook. Als hier verbeteringen in optreden, komen die vanzelf na het opbouwen van minimaal 3 maanden.

Andere stappen te ondernemen:
-zonnebaden, veilig
-water drinken dat in een glazen fles in de zon heeft gestaan
-meer op blote voeten lopen - zoveel mogelijk

Nog een voordeel voor mij is dat ik eindelijk weer met de zon kan op staan, zoals vanmorgen. Als ik 's ochtends de zon die, ben ik wakker en blij. Nu ben ik wel een beetje moe, dus ik denk dat ik nog wel even ga liggen en misschien een dutje ga doen. 

Na deze maand zou ik op 30 maal 10 seconden is 300 seconden = 5 minuten per dag moeten zitten. Het duurt dus wel even voordat je volledig bent opgebouwd naar een zonnebatterijtje, maar ach we hebben de tijd. 

Heb je interesse, kijk dan naar de volgende filmpjes van deze Indier, die al sinds 1955 aan sungazing doet en inmiddels niet meer eet.
http://www.youtube.com/watch?v=zlCJPxxKoaY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=pfCU_VCvc9k&feature=relmfu

5 opmerkingen:

 1. Hoe begin je er dan aan? Gewoon bij de morgen- of avondzon 10 seconden rechtstreeks in het zonlicht kijken terwijl je op blote voeten staat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, bij zonsopgang of zonsondergang; ergens in het eerste uur. Eerste dag 10 sec, tweede dag 10 erbij, derde dag 30 seconde and so on... :-)
   En het liefst terwijl je met je blote voeten op de aarde staat, dan kan de overtollige energie gelijk weer weg.

   Verwijderen
 2. Gaat het ook op bewolkte dagen, doe je dan precies hetzelfde en mag je dan ook telkens 10 seconden langer blijven kijken (de dag nadien)?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op bewolkte dagen heeft het niet zoveel zin. Tenminste, vanmorgen kon ik niet eens de zon ontdekken haha. Maar als het er wel een beetje is, dan zou ik het toch doen, als is het maar om je ritme te bewaren.
  Als het bewolkt is en je hebt een beetje zon gehad, zou ik naar gevoel opbouwen. Dus misschien 2 dagen achter elkaar hetzelfde aantal seconden doen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb hier juist gisteren voor het eerst iets over gelezen, ik ga je filmpjes bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen