dinsdag 28 februari 2012

Remember who you are...

Opruimen geeft lucht!

Opruimen geeft rust!

Door op te ruimen krijg ik minder prikkels en dat zorgt er voor dat ik me volledig bezig kan houden met de dingen die ik echt belangrijk vind ik het leven: vrijheid. 

Ik heb me afgelopen maand bezig gehouden met het opruimen van troep, vooral in mijn huis. Ik heb dingen verkocht, weggegeven en weggegooid. Het is een doorlopend proces, want ik ben nog lang niet klaar. Ik heb waarschijnlijk gemiddeld wel 1 keer per dag iets bruikbaars weggegooid, verkocht of weggegeven. Het smaakt naar meer! Dus ik ga er mee door. Ik merk wel dat het me best veel tijd kost om op te ruimen, dus neem ik er genoegen mee dat ik deze acties onderneem op vrije dagen. Meer over mijn opruimexperiment...

Al eerder heb ik me bezig gehouden met het opruimen van mijn hoofd. Dat wil zeggen: ik wil onthecht zijn van overbodige en nutteloze dingen in het leven en ik wil mijn geest niet meer vervuilen met negativiteit. Meditatie is daarvoor wat mij betreft het middel. (http://www.sprookjesgrot.nl/Meditatie.php). Ik deed eerder een meditatie cursus (in India, stilte retraite van 10 dagen, het verslag lees je hier http://ireneswinkels.blogspot.com/search/label/Vipassana), en vorig jaar zomer begon ik met dagelijk mediteren, wat me erg goed beviel. Maar mediteren is zwaar, het is als het trainen van een spier die je niet zo vaak gebruikt. De klad kwam er in. Ik raakte in een dipje. Sinds december ben ik daar weer uit en ik begin me weer te herinneren wie ik ben. Ik ben me aan het voorbereiden op mijn reis; terug naar India, en terug naar binnen.

"I am neither mind nor intelect, neither ego nor memory, neither ears nor tongue, not nose or eyes or skin, neither space nor earth, not fire, wind or water. I am consciousness and bliss. I am Shiva"

Je zou het zomaar vergeten door alle drukte van het leven. Werk en zo. En sport en vrienden en familie. Tijd voor mezelf. Mijn maart experiment gaat daarom worden:

30 dagen ...Vertragen...

Dit houdt in dat ik weer (zoveel mogelijk) met de zon op ga staan en elke ochtend ga mediteren. Uiteindelijk is ook de avond de bedoeling, maar we zullen rustig aan beginnen. Om Vipassana weer op te pakken heb ik me aankomende zondag ingeschreven voor een 1-dags zitting, ter opfrissing. 

Het behoeft eigenlijk niet zo veel meer uitleg, geloof ik. 


Dit filmpje vind ik heel erg inspirerend en ontroerend. Toen ik het voor het eerst keek, vond ik het zo opvallend dat iedereen er gelukkig uit ziet in dit filmpje. Ik hoop nog eens een satsang van Mooji bij te kunnen wonen. 


3 opmerkingen:

 1. Dat is zeker een mooi filmpje! En alle mensen stralen blijheid uit. Zonder voorwaarden. Ze zijn blij omdat ze daar ZIJN. Mooi :)

  Wat betreft je spullen... Ik zou zeggen, breng het allemaal naar de kringloop. Je kan er maar van af zijn.

  Ik heb de fout gemaakt om toen iets niet te doen dat ik graag wilde... Maar goed, het kan nog steeds, daar wordt aan gewerkt. Maar bezit van spullen is iets dat me nooit meer zal tegenhouden.

  Goed dat je de rust kan nemen om te mediteren. Kan ik veel van leren, ik blijf zo lang mogelijk slapen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij is er ook de klad ingekomen, yoga, meditatie, trancereizen, chanten. En ik was zo lekker bezig, voelde me er goed bij. Ik denk dat ik er ook aan ga werken omdat weer terug te krijgen. Ik had er zo'n goed gevoel bij en toch heb ik het losgelaten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haagje,

   Dan doe je met me mee! :-)
   Begin met 1 dingetje.. en dan weer opbouwen?

   Verwijderen