maandag 11 oktober 2010

Clock's ticking...

Tik tak, tik tak...

Nog 8 nachtjes slapen. Volgende week rond deze tijd ga ik mijn laatste Nederlandse nachtje in. Daarna is het zover: dan vertrek ik voor een dik half jaar naar onder andere India voor een reis die me erg veel gaat opleveren op vooral spiritueel gebied. Ik heb er (uiteraard) veel zin in, maar vind het ook wel heel erg spannend!!Ik zal weer erg moeten wennen aan de smerigheid, de chaos, de hypocrisie, de mensen (o-v-e-r-a-l!) en de smerigheid (ook overal). Je went er aan...ik geef het 2 dagen; vorig jaar had het 3 dagen nodig en 3 'large wodka'. Als je dan de gemiddelde hotel WC van dichtbij ziet, kun je alles aan..

Nog 6 dagen in mijn dierbare, veilige, altijd gastvrije huis. Daarna geef ik de sleutel af aan de huizenoppasser. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij met liefde voor mijn huisje gaat zorgen, en mijn huisje voor haar. Ik loop door de kamers en de gang en over de galerij en ik neem telkens een beetje afscheid. Als ik terugkom weet ik zeker dat het me met open armen zal ontvangen.

Nog 4 dagen werken bij E.ON. Vrijdag rond deze tijd heb ik mijn laatste werkdag erop zitten. Dan zeg ik wederom Houdoe en bedankt tegen mijn telkens tijdelijke collega's. Ik heb het weer heel erg naar mijn zin gehad daar. Bijna jammer dat ik wegga...ik bel wel als ik terug ben!!

Nog 2 keer klimmen bij de Monk. Zondag rond deze tijd heb ik mijn laatste klimsessie erop zitten. Dan gaan mijn stinkende Rockstar schoentjes in een vacuümverpakking, want anders kom ik er India niet mee in vrees ik.. Op naar Hampi!

Alle dagelijkse dingen doe ik ineens een stuk bewuster, want het zou zomaar eens de laatste keer kunnen zijn dat ik bij de Albert Heijn kom of dat ik de buurman spreek. Ik neem elke dag wel weer van iemand afscheid.. Ben blij dat ik tot vlak voor mijn vertrek vergezeld ben door mijn ouders, zusjes en vriendjes en vriendinnetjes. Ik ga jullie ook missen..
"Tot snel!"

15 opmerkingen:

 1. Mooi geschreven zusje - uiteraard ga ik je volgen!!
  En je missen, erg missen en lang missen. Begin je zelfs nu al 'n beetje te missen, maar we're only one sms or other message apart.

  Dikke kus van je zus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heey Irene,

  Super dat we je kunnen volgen. Ben nieuwsgierig naar je belevenissen. Genietze, een half jaartje is zó om!!!

  Groetjes, Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He Irene,

  Veel plezier in India. Heftig zeg 6 maanden. Ben benieuwd naar je spirituele reis.

  Groetjes,
  Daniel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Irene,

  Ik heb alvast een kijkje genomen op je blog terwijl je op dit moment afscheid aan het nemen bent hier bij E.ON. Ik wil je heel veel plezier wensen op je avontuur in India. Geniet ervan, hou je taai en hopelijk tot ziens weer bij E.ON.

  Groetjes,
  Je bijna ex-collega Nadia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hey lieverd!
  Nou hier dan eindelijk een bericht van mij:) en nog wel op jouw blog!!! geweldig!!! ik snap dat mijn blogbericht niet hlm perfect getimed was voor jou spanningen ed over de reis, maar echt, t komt hlm goe:) natuurlijk gaan we een heel stuk met de trein same doen. ik ga probere begin november in radjastan aan te kome en omdat stijn daar dan ook toevallig (?) is, zal ik denk ik een paar dagen daar dan met hem samenzijn alvorens hij verder fietst naar t zuiden. nouja en aangezien jij die 10dagen vispasna gaat doen als start en je waarschijnlijk dan ook wel een paar dagen eerst alleen nodig hebt om daar van bij te kome, en t te late bezinke ed kunnen we een paar dagen daarna elkaar dan waarschijnlijk opzoeke, neem aan in radjastan ergens.

  ik wilde eigenlijk ook een vispasna gaan doen hier in nepal maar er was er geen binne de tijd dat ik hier ben nu en me tantes weg waren. ben van plan er in zuid-india en/of sri lanke nog 1 of 2 te doen. stijn zei dat hij t ook wel wilde doen, dus misschien same ook in sri lanka ofzo. oh ja je vraag/opmerking over me visum: ik heb wel een multiple entry visum maar die regel van dat je 2maanden weg moet blijven tussendoor is net nieuw en bestond dus idd nog niet toen jij er was.

  zit nu pistache nootjes te eten op me kamer en die smake echt anders dan bij ons:)

  ik vind je blog erg mooi trouwens met dat masker:)!!! erg toepasselijk, en kernachtig...

  ik blijf tot t eind van deze maand op deze zelfde kamer in kathmandu want ik moet broodnodig goed voor mezelf zorgen met daarin veel rust vooral want ik voel en heb ook meerdere signale gekregen dat ik vol begon te raken en ik moet dus nieuwe energie en kracht opdoen om strax weer india in te gaan. heb t wel heel druk nu nog met me sociale contacte op peil houden, die ik afgelope tijd natuurlijk een beetje heb verwaarloosd door de hectiek. ja iedereen begrijpt dat natuurlijk wel maar toch, ik wil dat zelf ook iedereen respons geven en late weten dat ik nog aan ze denk etc. jou zie ik gelukkig al heel snel en dan kunnen we weer goed bijpraten etc. kan ik je nog veel meer details over me reis vertelle die ik niet in blog kwijt kan of wil ed. me tante is net twee dage weg, lijkt alweer een eeuwigheid, en dat voelde ik wel even in me hartje want t was zooooo fijn om haar weer te zie en elkaar vast te houde en in de oge te kijken:) op dat moment dat we elkaar vastpakte besefte ik pas hoe ik dat soort contact gemist had. want zo tijdens t reizen mis ik eigenlikjk weinig, bewust, omdat je denk ik zo in t NU leeft. maar heel mooi dus om dit soort ontmoetinge te hebben tussendoor want je ervaart er weer extra al die mooie intense gevoelens door die je voor mense hebt ed.

  ik denk dat t trouwens super goed is dat je die vispasna direct in t begin van j reis gaat doen. maar dat zal je zelf ook wel bewust hebbe gedaan daarom:)

  had je nog iets gehoord v michael? die nieuwe vreiend van mij die nu in utrecht studeert? ik had m namelijk je mailadres gegeve zodat jullie een keer konde gaan borrele en had erbij gezegd dat ie snel moest zijn omdat je ook naar india enzo ging binnekort.

  nou niet te veel zorgjes over de reis make ed, lees tolle maar zoveel mogelijk en/of doe dat soort oefeningen om in t NU te leven, dat helpt wellicht goed! tot heel snel!! hele dikke kus! talietje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey zuske,

  Nou we hebben je uitgezwaaid vanmiddag! Toch wel moeilijk hoor...Je bent ook zo lang weg...maar ja. Tis maar unne lange vakantie denk ik altijd maar. Als je dit leest betekent dat: contact! Met ons, Holland, het westen, wat je kent en wie aan je denkt! Mooi is dat dat het zo kan.
  Have fun daar, love you!

  xx Yv.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 'Je moet niet door het leven gaan,
  je moet door het leven groeien'.

  Eric Butterworth.

  Met een kus van je zus.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. lieve ireentje, nu lees ik dat ze je vanmiddag hebbe uitgezwaaid en ik maar denke dat je morgen ging vertrekken maar dat is dus aankomen dan waarschijnlijk waar ik me mee vergist heb. Naja dan zit je nu in t vliegtuig en kan ik je nog steeds een hele goede vlucht toewensen! Want dat bereikt je toch wel:) Spannend, EN relaaaaxxxeed!!! dikke kus, tot heel snel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vrouw, als het goed is ben je al vertrokken. Helaas heb ik je niet meer kunnen spreken (tijd gaat ook zo snel). Ik wens je echt super veel plezier en gezelligheid. Ik vind het super knap van je dat je deze stap hebt genomen. Leuk dat je een blog hebt aangemaakt. Zo kan ik lekker meegenieten van je spannende verhalen en ervaringen.
  Ik hoop dat deze reis je zal brengen wat je nodg hebt. Pas goed op jezelf en geniet met volle teugen. Doe ze de groettuuhhhhhh in India ;-)

  Dikke kus MO

  BeantwoordenVerwijderen
 10. lieverd, en? ben je goed aangekomen? relaxed hostel? dikke kus!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heeij irene,

  Helaas heb je ik gemist bij eon want ik had lekker een vrije dag!!

  Mag hartstikke tof dat je dit weer doet!! Ik zag dat je inmiddels al aangekomen bent.

  Ik wens je een fijne tijd daar!!! En geniet maar weer eens van een andere cultuur!!
  Ik ga je vanzelfsprekend weer volgen. (in ieder geval wou ik dat ik in jouw schoenen stond) Maar ja je weet dat ik eerst even nog een klusje voor de boeg heb!! Ook hier zal ik je iets van laten weten!!

  Zeg hou je taai!!!

  groetjes Marjo en Baby in buik!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Namaste Irene

  Fijn dat je een droom laat uitkomen.
  India is fantastisch en dat weten we beide.
  In gedachten reis ik af en toe een stukje met je mee.

  Geniet ervan!!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ha Ireen

  Veel succes met je Vipassana scholing , houd je taai en don't give up !!!

  we horen graag je ervaring

  Liefs pa

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Irene,

  Hoi Irene,

  Prachtige verhalen met een filosofisch sausje. Fijn om te lezen dat het goed met je gaat. Nadenken, mediteren, nieuwe mensen ontmoeten, et cetera en genieten van je vrije tijd. Veel plezier. Ik ben benieuwd naar je volgende verhaal.

  Hartelijke groeten,

  Gerard

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hoi irene,

  We zeggen wel eens, "wie reist kan verhalen", dat geldt zeker voor jouw avontuur.
  Boeiend om te lezen en te volgen.
  Ennne het geluk van je leven hangt af van de aard van je gedachten.

  Irene, Maak het goed.
  hug van tante en oom

  BeantwoordenVerwijderen